Månadsmöte 12.4: Insekthotell

 

Onsdagen den 12.4 kl 19 ordnas vårens sista månadsmöte innan sommaren på OA. Robert Back, som till vardags är bildkonstnär och profileringsansvarig på Novias konstutbildning, kommer att berätta främst om stekelhotell och nyttan med hotellen. Under presentationen tas bl.a. steklarnas livsmiljöer, olika familjer och släkten, deras plats i ekosystemet och relation till andra organismer upp. Vi går också igenom olika typer av insektshotell inför själva byggarjippot som ordnas lördagen den 22.4 (mer info här).

 

 

Samtidigt kommer en ny fladdermusholkmodell ut till försäljning. Holken har tagits fram av Niclas Fritzén vid Valsörarnas biologiska station i samarbete med Ståbacka träsvarveri i Närpes. Holken kostar 20 €. För varje såld holk stöds fladdermusverksamheten vid Valsörarnas biologiska station med 5€ av digitaliseringsföretaget Gambit i Vasa.

Här finns mera information om holkarna.

Påse med rött eller svart färgpulver som du själv får blanda till fås med holken samt ett infoblad om hur holken skall sättas upp. Holkarna finns i begränsat antal så passa på att köpa en samtidigt som du får åhöra ett intressant föredrag om insekthotell! 

 

OA:s utrymmen finns på Öserbottens museum, Museigatan 3 i Vasa. Ytterdörren är låst, men använd ringklockan (eller ring numret) vid dörren så kommer vi och öppnar! Mötesrummet ligger på andra våningen (endast trappor, ingen hiss).

 

Hjärtligt välkomna!